Krill olaj, omega 3, étrendkiegészítő - Krill-olaj.hu

Kategória: Hírek
Vitálvár Kft.

Még nem tudod a krill olajról

Még nem tudod a krill olajról

Még nem tudod a krill olajról

A krill olaj

A Neptun Krill Olaját a szabadalmaztatott GMP akkreditált eljárással vonják ki az antarktiszi krillből (Euphasia superba), ami a földön a leggyakrabban előforduló biomassza.

Az antarktiszi krillnek kb. 5-10 év az élettartama, és egy alapvető organizmusnak tekintik, amely nagyon sok antarktiszi ragadozó táplálékául szolgál.

A mélytengeri sötét óceánban élnek, biztonságosan távol a főbb ragadozóktól (mint a bálnák, és a tengeri madarak). A tengerbiológusok úgy tartják, hogy az éves antarktiszi krill mennyiség több százmillió tonnát tehet ki, amelyből 85 millió tonnát az antarktiszi bálnák fogyasztanak el. Az új éves összes halászási mennyiségi korlát, amelyet a CCAMLR határoz meg, a bálnák fogyasztásának kb. 8,33 %-át engedélyezi. Valójában a tényleges évi 127 000 tonna kihalászása (2004-2006) kb. 0,15%-át jelenti a bálnák által elfogyasztott mennyiségnek.

A krill olaj egy erős természetes antioxidáns, hasonlóan az astaxanthinhoz. Preklinikai és klinikai tanulmányok tudományosan igazolják, hogy az NKO biztonságos hosszú időn át tartó kezelésben és hatékony a diszlipidémia, a krónikus gyulladásos megbetegedések, és a kognitív rendellenességek (tudattal, gondolkodással, tudatműködéssel kapcsolatos megbetegedések) esetén alkalmazva.

Az NKO összetevői:

Foszfolipidek

A foszfolipideket „életépítő elemek”-nek ismerik, a sejtmembrán felépítésében fontosak, valamint együttműködnek az Omega 3-mal és az antioxidánssal a sejtmembránon belül annak érdekében, hogy közreműködjenek számos folyamatban, amelyek elengedhetetlenek az élethez.

Az EPA sav és a DHA sav legnagyobb része az NKO-ban szerkezetileg foszfolipid molekulákhoz kötődik, ahhoz hasonlóan, ahogyan ezek természetes formában megtalálhatók a sejtmembránokban. Az NKO legalább 30% EPA és DHA savakat tartalmaz, valamint 40% foszfolipidet, főként foszfatidil-kolinok formájában. Ezzel ellentétben a halolajban megtalálható EPA és DHA sav triacilglicerol formájában van.

Kimutatták, hogy a foszfolipid formájában megjelenő eszenciális zsírsavak esetében az EPA és a DHA biohasznosulása nagyobb mértékű azoknál az eszenciális zsírsavaknál, amelyekben ezek a savak triacilglicerol formájában vannak jelen.

Astaxanthin

Az astaxanthin egy piros-narancssárga színanyag, amit a tengeri állatokban találunk meg. Ez szintén értékes összetevője az NKO-nak.

Az astaxanthin közeli kapcsolatban áll az olyan ismertebb karotinoidokkal mint a béta-karotin és a lutein. Más karotinoidokhoz hasonlóan az astaxanthint nem tudják előállítani az állatok, és ezért az étkezéssel kell bevinniük a szervezetükbe. Bizonyos tengeri állatfajok azonban, úgy mint a garnélarák, korlátozott mértékben tudják átalakítani az étkezéssel bevitt közeli karotinoidokat astaxanthinná. Ennek az antioxidáns karotinoidnak a jelenléte az NKO-ban együttesen más, olajban megtalálható antioxidánsokkal (A és E-vitamin és bioflavonoid) egy természetes védelmet nyújt az olaj oxidációja ellen. A Brunswick-i laboratóriumban végzett független vizsgálat azt mutatta ki, hogy az astaxanthin sokkal hatékonyabb antioxidáns mint az E-vitamin.

Az astaxanthin meg tudja kötni a szabadgyököket és képes megvédeni a membrán foszfolipideket a szabad gyökökkel szemben. Az oxigéngyök megkötőképesség mérésekor az NKO 48x hatékonyabb volt a halolajnál, és 34x hatékonyabb volt mint a koenzim Q10 az ORAC értéket tekintve (az ORAC érték egy vegyületnek azon értéke, ami azt mutatja meg, milyen mértékben képes a szabadgyökök ellen hatni).

A Neptun Krill Olaj előnyei más krill olajokkal szemben

  1. A kivonási eljárás:

Egy optimalizált, szabadalmaztatott kivonási eljárással vonjuk ki az olajat a krillből. Ez az optimalizált kivonási eljárás megtartja, fokozza és stabilizálja a krill biológiai értékeit. A versenytársak, akik szintén krill olajat vonnak ki, különböző, kisebb hatékonyságú kivonási eljárásokat alkalmaznak. A feldolgozásnak ezen különbsége eltérő kivonatokat eredményez, amelyek így különböző módon viselkednek biológiai értéküket és hatékonyságukat tekintve.

  1. A krill olaj minősége, oxidáció és biohasznosulás:

Más cégekkel ellentétben mi nem manipuláljuk a krill olajat. A TOTOX érték egy mutatója annak, milyen minőségű a termék. Ha a TOTOX érték magas, az általában azt jelenti, hogy az olajat hőnek tették ki vagy halolajjal keverték, megtévesztve így a vásárlót, aki abban a hitben van, hogy tiszta krill olajat vett. A mi termékünknek nagyon alacsony a TOTOX értéke.

  1. A kutatás és a tanulmányok hasznosítható eredményei:

Az NKO-nak klinikailag bizonyított gyógyhatása van. Más krill olajoknak nincsenek meg ugyanazok a biológiai tulajdonságai, mert hiányoznak belőlük azok a bioaktív összetevők, amelyek az NKO-ban megtalálhatók.

Az NKO-nak klinikailag bizonyított jótékony hatása van a szív- és érrendszeri, ízületi megbetegedésekre, a PMS szindrómára és az ADHD-ra.

Az NKO az egyetlen olyan krill olaj, amelyet klinikai körülmények között, embereken is kipróbáltak, tanulmányoztak.

Az NKO-val sokkal eredményesebb gyógykezelésben részesülhet a beteg, mint más krill olaj termékekkel.

Megrendelem a NKO krill olajat!

 

 

x

.