Krill olaj, omega 3, étrendkiegészítő - Krill-olaj.hu

Kategória: Hírek
Vitálvár Kft.

Az Omega-3 hatása agyunk fejlődésére

Az Omega-3 hatása agyunk fejlődésére

Az Omega-3 hatása agyunk fejlődésére

Agyunk folyamatosan fejlődik már magzati kortól kezdve. Így még az anyaméhben sokat tehetünk gyermekünk egészségéért.nko-agy

Nem meglepő tehát, hogy a terhesség alatt különös figyelünk a tápanyagbevitelre a fejlődés érdekében. A tápanyagok nagyon fontos szerepet játszanak a fiatal szervezetek fejlődésében, ezen belül az Omega-3 kiemelkedik. Az egészséges értelmi es érzelmi fejlődésre, olvasásra, a kognitív és koncentrációs képességekre mind jótékony hatással lehet az Omega-3 tartalmú táplálék kiegészítők szedése. A tudomány folyamatosan vizsgálja a területet, egyre több tanulmányt publikálnak a témában.

Egy friss tanulmány szerint a DHA, ami megtalálható a tengeri élőlényekből előállított Omega-3 étrend kiegészítőkben és így a krill olajban is közvetlen hatással lehet az idegrendszerünkre, a neurotranszmitterek anyagcseréjére illetve a látásra és a tanulási képességekre is. A kismamák DHA fogyasztása elősegítheti a magzat fejlődését.

Ugyanakkor az idősebb gyermekek és a serdülők szervezetére is hasonló jótékony hatással van a DHA. A megfelelő mennyiségű DHA bevitele segítség lehet a tanulásban, támogatja a memóriát és a kognitív funkciókat.

A szülők és az egészségügyi szakértők segíthetnek a fejlődésben levő szervezetnek ezen fontos tápanyag biztosításával, megalapozva az egészséges felnőttkort.

Mindenképpen ajánlott orvos tanácsát kikérni, mielőtt étrend kiegészítőt kezdünk szedni.

Forrása: http://neptunekrilloil.com/brain-development/

x

.